Over Ons

Jos Brussée

Opleidings Centrum ‘t Harde is in 1995 opgericht door Jos Brussée. Met zijn eigenzinnige manier van lesgeven was hij een docent in hart en nieren. Meer dan 45 jaar van zijn leven heeft hij besteed aan het opleiden van (sport)masseurs. 

Langzamerhand heeft hij er voor gekozen om van deze passie die begon als hobby zijn beroep te maken en zich volledig bezig te houden met zijn eigen onderneming. Met de aankoop van het voormalig Humanistisch Militair Tehuis in ‘t Harde had hij de ruimte en de mogelijkheden om zijn levenswerk, Opleidings Centrum ‘t Harde, landelijke bekendheid te geven. Cursisten kwamen vanuit het hele land deze bijzondere lokatie aan de rand van het bos. 

Met de locatie in ‘t Harde kwam ook de mogelijkheid om tegemoet te komen aan een belangrijke vraag van cursisten. Mede door het gebruik van de grote showroom kon hij zich richten op de verkoop van allerhande veelal sportmedische artikelen. Maar ook als hij de mogelijkheid had een andere handel er bij te nemen was dit voor hem geen probleem: een behoorlijke collectie Boeddha’s vormde op enig moment onderdeel van het assortiment. Altijd beschikbaar voor een praatje of een goede uitleg (zijn inhoudelijk kennis was omvangrijk), dus het een genot om bij hem binnen te lopen. 

In 2019 was hij kortstondig uitgeschakeld vanwege een ingrijpende operatie maar leek het er wel op dat daarmee zijn ziekte was verholpen. Helaas bleek dit in 2022 ijdele hoop en heeft Jos na een korte tijd op 13 mei 2022 het leven moeten verlaten. 

Gabor Siskovics

In 1994 ben ik geboren in Hongarije en vervolgens op jonge leeftijd naar Nederland gekomen. Ik ben een gedreven sporter en een ervaren masseur/sportverzorger, het zal u niet verbazen dat ik hiervoor al mijn opleidingen bij Opleidings Centrum ’t Harde heb gevolgd. De afgelopen jaren ben ik al werkzaam geweest als zelfstandig ondernemer, zij het in een ander vakgebied. Het ondernemen en het werken met mensen zit mij in het bloed, met het lesgeven heb ik al enige ervaring als sporttrainer. 

De afgelopen maanden ben ik gecertificeerd als instructeur bij het Nederlands Instituut voor BedrijfsHulpVerlening, en als instructeur voor Reanimatie en Levensreddende Handelingen. Vanuit mijn eigen opleidingen tot masseur en de ruime praktijkervaring die ik daarbij heb opgedaan ben ik ook in staat massagecursussen te geven. 

Door het overlijden van Jos kwam een opvolging veel eerder dan gepland op mijn pad. Was het voorheen nog het plan om geleidelijk in te groeien om op een later moment de zaak over te nemen. Toch moest er plots snel beslist en geschakeld worden. Om invulling te geven aan de wens van Jos, het voortzetten van zijn levenswerk, moest ik in korte tijd de juiste certificering halen om de meeste van de lopende opleidingen te mogen geven. 

Inmiddels worden de bekende cursussen en opleidingen voortgezet. Ondertussen blijf ik bezig met het eigen maken van het Opleidings Centrum en alles dat daarbij komt, waarbij een stukje eigen inbreng en modernisering zeker niet zal ontbreken.

Wat ik zeker van Jos zal overnemen is de mogelijkheid om binnen te kunnen lopen aan de Graaf Reinoldweg 6 voor een praatje en/of een kopje koffie. Kom gerust langs om eens kennis te maken en te kijken wat ik voor u kan betekenen.